Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، این روز‌ها به علت مشکلات اقتصادی، بیشتر خانواده‌ها، فرزندان خود را به تحصیل در رشته‌های پردرآمد سوق می‌دهند که ممکن است این افراد به علت عدم شناخت کافی از رشته تحصیلی خود بعد‌ها مهارت لازم را در مشاغل گوناگون به دست نیاورند و با شکست‌های جبران ناپذیری مواجه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مهم‌ترین انتخاب‌های هر فردی در زندگی به خصوص در دوران تحصیل بحث «انتخاب رشته» است، در واقع به عقیده متخصصان روانشناسی انتخاب رشته درست باید مطابق سلایق، توانمندی‌ها و استعداد‌های فرد باشد، در غیر این صورت به هیچ عنوان نمی‌توان در آیندهِ شغلی موفق بود و نتایج مطلوبی از آن گرفت.

در حال حاضر بسیاری از افراد بدون در نظر گرفتن استعداد‌های خود به رشته تجربی روی می‌آورند و با درس نخواندن درست و حسابی، خود را در فرم پزشکی تصور می‌کنند، در واقع این افراد بعد از شرکت در کنکور و نتایج انتخاب رشته با کارنامه سفید مواجه خواهند شد؛ چراکه مطابق توانایی‌های خود رشته مورد نظر را انتخاب نکردند و در این مرحله با شکست بزرگ و ناامیدی مواجه می‌شوند.

برخی از افراد دیگر به علت علاقه زیاد به همین رشته پزشکی بعد از شرکت در کنکور سراسری رشته مورد نظر خود را قبول می‌شوند و با معدل الف در دانشگاه مدرک پزشکی خود را دریافت می‌کنند، اما مسئله اینجاست که آیا می‌توانند بعد‌ها استعداد خود را در کار مرتبط با این رشته نمایان سازند یا خیر؟

در حال حاضر با توجه به اوضاع جامعه، اقتصاد و سیاست به نظر می‌رسد که رشته‌هایی مانند پزشکی یا پیرا پزشکی به علت ظرفیت بالای اشتغال و اجرای طرح تحول سلامت تا سال‌های طولانی ظرفیت برای اشتغال و پذیرش دانشجویان را داشته باشند. همچنین با افزایش نرخ رشد جمعیت سالمندان در کشور، نیاز به فیزیوتراپی و توانبخشی هم روز به روز بیشتر خواهد شد.

جالب است بدانید که از آغاز ایجاد رشته پرستاری تا امروز، همواره کمبود نیرو در این حوزه به خوبی احساس شده است. در واقع دانشجویان پرستاری مدعی هستند که دغدغه کار ندارند، اما مشکل اصلی این حرفه کار سنگین و ساعات کاری بالای آن است که با افزایش نیرو این معضل هم رفع می‌شود.

بیشتر بخوانید

جدیدترین آمار بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی

حال نکته قابل توجه این است که دانشگاه‌ها تا چه میزان می‌توانند بازار کار مرتبط با رشته فارغ التحصیلان را آماده کنند؟ تنها رفتن به دانشگاه و مطالعه دروس سخت و طاقت‌فرسا شرط ورود به بازار کار نیست، بلکه افزایش مهارت در حوزه شغلی حائز اهمیت است که در این صورت دانشگاه‌ها باید تا حد توان نقش خود را ایفا کنند.

رشته‌های پزشکی که این روزها افراد زیادی را به خود جذب می‌کنند مانند حبابی هستند که دانشجویان با قبول نشدن در آنها به مشکلات و بیماری‌های گوناگون مبتلا خواهند شد. 

بازار کار غیرمرتبط با رشته تحصیلی فارغ التحصیلان، دغدغه سال‌های اخیر

در واقع یکی از مهم‌ترین معضلاتی که در سال‌های گذشته جامعه ما با آن مواجه شده، بحث بازار کار غیرمرتبط با رشته تحصیلی بیشتر فارغ‌التحصیلان است؛ برای مثال فردی که با ذوق و علاقه به دانشگاه می‌رود و در رشته محبوب خود مدرک تحصیلی‌اش را می‌گیرد بعد از اتمام این دوران به علت کم بها دادن به این نیرو‌های جوان، مجبور می‌شود که در مشاغلی غیرمرتبط با مدرک تحصیلی‌اش فعالیت کند و در این زمان است که ضرب المثل مدرک و کوزه را عمیق‌تر درک خواهد کرد.

با همه این موارد نمی‌توان از تاثیر دانشگاه بر سطح سواد جامعه غافل ماند و باید دانست که در این مسئله، اماواگر‌هایی وجود دارد، در واقع برای مواجهه با این واقعیت می‌توان به بطن جامعه و فضای مجازی نگاهی انداخت تا کاملاً متوجه شویم که دانشگاه و آموزش عالی تاثیر زیادی بر افزایش سطح سواد و فرهنگ افراد ندارد و بهتر است فارغ التحصیلان مهارت خود را افزایش دهند.

بنابراین بهتر است خانواده‌ها با این موضوع آشنا شوند و این واقعیت را دریابند که دانشگاه دیگر تاثیر و عملکرد چندانی بر مهارت دانشجویان نخواهد گذاشت و اگر این افراد تخصص خود را در حیطه کاری بالا ببرند و در مشاغل گوناگون فعالیت داشته باشند شاید زودتر به مقصد برسند و پولدار شوند تا اینکه وقت خود را برای مطالعه دروس در دانشگاه بگذرانند و در پایان بیکار بمانند.

بیشتر بخوانید

بیکار ترین رشته های دانشگاهی در ایران + اینفوگرافیک

البته در این خصوص هم باید گفت که انگیزه و تلاش افراد برای جذب در بازار کار از اهمیت زیادی برخوردار است و بدون این گزینه نباید انتظار درآمدزدایی داشت؛ چراکه بسیاری از افراد بدون داشتن هیچ علاقه‌ای به فعالیت در بیرون از منزل، می‌گویند که هیچ کاری وجود ندارد و به همین علت است که بیکار مانده‌ایم، اما اگر از سطح توقعات خود کم کنیم به راحتی می‌توانیم درآمد متناسب با خرج روزانه خود را به دست آوریم.

در حال حاضر لازم است تا دانشگاه‌ها برای رفع این موضوع و اشتغال فارغ التحصیلان در بازار کار مرتبط با رشته آنان برنامه‌ریزی کنند و تمام آموزش‌های خود را متناسب با این هدف سوق دهند تا دانشجویان بعد‌ها با مشکل بیکاری مواجه نشوند.

تربیت نیرو‌های تکنسینی، محور اصلی آموزش عالی و مهارتی

ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره هدف اصلی این دانشگاه در آموزش‌های مهارتی به دانشجویان گفت: آموزش‌های دانشگاه فنی و حرفه‌ای شکل‌های متفاوت رسمی و غیررسمی دارد که شکل غیررسمی آن در دوره‌های متوسطه، فنی و حرفه‌ای و کارودانش صورت می‌گیرد و آموزش‌های عالی و مهارتی رسمی آن در دانشگاه فنی و حرفه‌ای انجام می‌شود.

صالحی عمران ادامه داد: محور اصلی آموزش عالی و مهارتی تربیت نیرو‌های تکنسینی است، در واقع نیروی کاری که بتواند از نظر توانمندی‌های عملی شایستگی‌های لازم را داشته باشد، جایگاه خاصی هم در اقتصاد دنیا خواهد داشت. شاید اشتغال نیرو‌های تکنسینی در کشور‌های دیگر حدود ۲۰ درصد باشد، اما این آمار در ایران حدود ۷۴ درصد است که به همین علت دانشگاه فنی و حرفه‌ای تربیت نیرو‌ها را بر عهده دارد تا فارغ التحصیلان بعد از جذب در عرصه تولید بتوانند فعالیت‌های موثری از خود نشان دهند.

رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای درباره جذب فارغ التحصیلان این دانشگاه به عرصه صنعت گفت: ارتباط دانشگاه و صنعت باید همیشه وجود داشته باشد و به همین علت طبق آخرین بررسی‌های انجام شده، از ورودی‌های ۹۳ یا ۹۴ به طور میانگین حدود ۶۴ درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه فنی و حرفه‌ای برای کار وارد عرصه صنعت می‌شدند.

بیشتر بخوانید

مدرک محوری؛ آفتی که دامن‌گیر جوانان می‌شود/ فارغ التحصیلان بیکار و دانشجویان فراری از سربازی عامل توسعه بی رویه دانشگاه‌ها

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: انتخاب رشته فارغ التحصیلان بازار کار دانشگاه فنی و حرفه ای فارغ التحصیلان دانشگاه ها بازار کار نیرو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۵۱۴۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای معاون آموزش و پرورش درباره شیطنت مافیای کنکور

به گزارش خبرآنلاین ؛محمدمهدی کاظمی در مراسم تجلیل از معلمان نمونه استان خوزستان که امروز (۱۹ اردیبهشت‌ماه) در اهواز برگزار شد، با گرامیداشت یاد شهدا و تبریک روز معلم اظهار کرد: نقش معلم به عنوان آینده‌ساز کشور و تربیت‌کننده نسل آینده بسیار مهم است. جایگاه معلم از سایر اشخاص بیشتر است زیرا آنچه معلم در ذهن و نسل کودکان و جوانان حکاکی می‌کند تا سال‌ها ماندگار خواهد ماند.

ایسنا در خبری نوشت: وی افزود: در مسیر تمدن نوین اسلامی هستیم و مهم‌ترین موضوع در این زمینه تربیت نیروی انسانی توانمند است که به دست آموزش و پرورش رقم می‌خورد و باید جایگاه آن را ارتقا دهیم.

کاظمی بیان کرد: معلم اصلی‌ترین عنصر در نظام تعلیم و تربیت است و اگر معلم از آموزش و پرورش جدا شود، آموزش و پرورش هیچ جایگاهی ندارد. معلم از جنبه‌های مختلف از جمله نوع تعامل، برخورد، پوشش و رفتارش بر دانش‌آموز اثرگذار است و سال‌ها در ذهن دانش‌آموزان می‌ماند. معلم، هویت دانش‌آموز و نسل آینده را ایجاد می‌کند، بنابراین نقش تربیتی معلم در کنار نقش آموزش علوم تخصصی، بسیار مهم است و باید یکی از اولویت‌های ما توجه به نقش تربیتی معلم باشد.

وی عنوان کرد: اگر معتقدیم امروز یکی از نیازهای مهم کشور امیدآفرینی برای نسل نوجوان است قطعا این موضوع به دست معلمان رقم خواهد خورد. دانش‌آموزان باید به گونه‌ای برای آینده کشور تربیت شوند که نگاه ملی داشته باشند و این موضوع، نقش معلمان را پررنگ‌تر می کند تا در کنار آموزش به این نکته توجه کنند.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: در سند تحول بنیادین نیز به نقش پررنگ تربیت چندساحتی اشاره شده است و نگاه و تربیت معلمان ما هم باید چند ساحتی باشد. این سند، اولویت این دولت و آموزش و پرورش است، به گونه‌ای که به گفته رئیس جمهور، در وزارت آموزش و پرورش اجرای سند تحول بنیادین اولین اولویت دولت است.

وی تصریح کرد: متاسفانه در هفت یا هشت سال گذشته روزی در کشور داشتیم که با حضور مسئولان و وزرا سند تحول بنیادین را کنار گذاشتند و از سند ۲۰۳۰ رونمایی کردند یعنی اعتقادی به اجرای سند تحویل بنیادین نداشتند. امروز این سند به عنوان نقشه راه اساسی است و بعد از سال‌ها دغدغه، این نقشه تهیه و در شورای عالی انقلاب فرنگی تصویب شد.

کاظمی ادامه داد: قطعا اجرای این سند محقق نخواهد شد مگر اینکه آثار آن را در مدرسه ببینیم و مهم‌ترین عامل در این زمینه، مدیران مدارس هستند.

وی افزود: سند تحول بنیادین با بخش‌نامه و ابلاغیه محقق نخواهد شد و نگاه سلسله مراتبی به اجرای این سند یکی از آسیب‌های اجرای آن بوده است. تا وقتی عامل اصلی که مدیر مدرسه است به عنوان راهبر اصلی آموزش، در تعلیم و تربیت اعتقادی به این موضوع نداشته باشد و در این راستا تلاش نکند توفیقی نخواهیم داشت.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: مدرسه می‌تواند نقش هر کدام از معلمان را در این جدول ماتریکسی در نقشه راه محقق کند و انتظار می‌رود مدیران مدارس، نقش و جایگاه خود در اجرای سند تحول بنیادین را مجدانه مدنظر قرار دهند. عامل اصلی در تحقق این موضوع با راهبری مدیران مدارس، معلمان هستند، بنابراین باید تمرکز ما بر کلاس‌های درس باشد.

وی بیان کرد: به دلیل مسائلی که وجود داشت برخی مدیران به مدیران اجرایی تبدیل شدند نه مدیران و راهبران آموزش، در حالی که باید توجه به ارتقای جایگاه آموزش و تربیتی باشد.

کاظمی گفت: خوزستان در شاخص‌های دسترسی آموزشی و پوشش تحصیلی وضعیت خوبی دارد و از میانگین کشوری بالاتر است اما در شاخص کیفیت آموزش، نیازمند توجه و برنامه‌ریزی بیشتر است، بنابراین باید همه دستگاه‌ها تلاش کنند تا اهداف آموزش و پرورش محقق شود.

وی ادامه داد: ارتقای کیفیت آموزش باید یکی از اولویت‌های خوزستان باشد؛ اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است و امیدواریم زمینه ارتقای کیفیت آموزش در خوزستان فراهم شود و شاخص‌ها افزایش یابند. این موضوع محقق نخواهد شد مگر به همت معلمان.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش با اشاره به رتبه‌بندی معلمان گفت: هدف اجرای رتبه‌بندی، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت است و در این راستا باید توانمندسازی معلمان و نقش آن‌ها در امر آموزش و تربیت جدی‌تر دنبال شود. امیدواریم با برنامه‌ریزی بتوانیم در شاخص‌های کیفیت آموزش رشد قابل توجهی داشته باشیم.

وی افزود: برگزاری آزمون‌ها و ارزشیابی‌ها در آموزش و پرورش از جمله آزمون‌های شبه‌نهایی و سنجش از یادگیری دانش‌آموزان از این به بعد باید توسط معلمان رصد و توسط مدیران، راهبری شود و وضعیت با سایر مناطق و استان و ملی مقایسه شود. این ارزشیابی‌ها زمینه توانمندسازی معلمان را فراهم می‌کند تا معلم با شیوه سوالات استاندارد و رویکرد مدنظر ارتباط بیشتری برقرار کند.

کاظمی گفت: یکی از اولویت‌های این وزارت، ایجاد سوابق تحصیلی است و در کنار آن، سنجش ملی در پایان دوره ششم و نهم هم مدنظر است تا رصدی از وضعیت آموزش داشته باشیم زیرا در گذشته اطلاعات زیادی از وضعیت آموزش نداشتیم.

وی بیان کرد: یکی دیگر از کارها در وزارت آموزش و پرورش، نحوه جذب معلمان است. نمی‌شود معلم را با ارزیابی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای انتخاب کرد. در سال‌های گذشته به جز مسیر دانشگاه فرهنگیان، از طریق ماده ۲۸ نیز معلمان جذب می‌شدند اما از سال گذشته با تغییر رویکرد در شیوه جذب معلمان و ایجاد کانون‌های ارزیابی، تلاش کردیم معلمانی که توانمند، تخصصی و حرفه‌ای هستند را شناسایی و جذب کنیم.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال بیش از ۷۲ هزار معلم از ماده ۲۸ جذب می‌شوند که از این تعداد، ۲۵ هزار معلم در دوره متوسطه و بخش دبیری و هنرآموزی جذب خواهند شد.

وی بیان کرد: ارزیابی‌ها باید با جدیت دنبال شوند و معلمی انتخاب شود که در کنار تخصص، مساله تربیت هم یکی از اولویت‌هایش باشد و به هویت، سند تحول بیادین و آرمان‌های انقلاب اسلامی باور داشته باشد.

کاظمی با اشاره به سابقه تحصیلی و امتحانات نهایی گفت: با مصوبه جدید سابقه تحصیلی، به مدرسه و کلاس درس برگشتیم و هویت و جایگاه معلم و برنامه درسی در کلاس درس پررنگ‌تر شد. متاسفانه مافیای کنکور برای آموزش و پرورش تعیین تکلیف می‌کردند و سیستم آموزش به سمت یادگیری سطحی رفته بود و دانش‌آموزان به دنبال تکنیک حل تست‌های کنکور بودند اما اکنون تمرکز و توجه بر یادگیری دانش‌آموزان است.

وی افزود: امسال امتحانات نهایی برای پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم برگزار می‌شود و باید همت شود شیطنت‌های مافیای کنکور برای ضربه زدن به سوابق تحصیلی، خنثی شود. در برگزاری مطلوب و باکیفیت و امن آزمون‌های نهایی و تصحیح اوراق نیز باید مشارکت جدی شود زیرا این کار به ارتقای کیفیت آموزش کمک خواهد کرد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: یکی دیگر از نیازهای ضروری در کشور مساله مهارت‌آموزی است و باید نظام آموزشی به سمت مهارت‌آموزی و مهارت‌افزایی برود. یکی از راه‌های عبور از حافظه‌محوری، مهارت‌آموزی است و اگر به دنبال این هستیم که علم نافع را به دانش‌آموزان یاد بدهیم یکی از راه‌ها، مهارت‌آموزی است. راه حل مشکل بیکاری کشور و رشد اقتصادی و تولید نیز از این مسیر می‌گذرد.

وی بیان کرد: مهارت‌آموزی برای دانش‌آموزان مقاطع مختلف باید به صورت خاص انجام شود و همه مسئولان باید پای کار مهارت‌آموزی در آموزش و پرورش بیایند.

کاظمی گفت: در دو سال گذشته سهم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بیش از ۴ درصد ارتقا یافت و در این مدت ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش‌آموزان هنرستانی افزوده شد و باید کیفیت‌بخشی در این آموزش‌ها را مدنظر قرار دهیم. تجهیز هنرستان‌ها به عنوان یکی از اولویت‌ها مدنظر قرار گرفت و سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان در این زمینه تخصیص یافت. در حالی که در طول هشت سال دولت قبل دو سوم این اعتبار هم تخصیص پیدا نکرد.

وی افزود: ایجاد هنرستان‌های جوار صنایع از اولویت‌های ما است که با همت همه مسئولان محقق خواهد شد. دستگاه‌های دیگر مانند بخش نظامی کشور ظرفیت‌هایی در این زمینه دارند که می‌توان از این ظرفیت‌ها استفاده کرد.

معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: با پیگیری، آیین‌نامه علمی مهارت‌آموزی در هیات دولت تصویب شد و نقش همه دستگاه‌ها در آن مشخص شده است. در دوره متوسطه نظری باید ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی انجام شود و برای دوره‌های ابتدایی و متوسطه اول نیز باید ۱۰ درصد برنامه درسی، مهارت‌آموزی باشد.

وی افزود: در تابستان حرکت عظیم و جنبشی برای مهارت‌آموزی متوسطه اول و دوم نظری طراحی شده است و این موضوع با جدیت دنبال خواهد شد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904370

دیگر خبرها

  • ادعای معاون آموزش و پرورش درباره شیطنت مافیای کنکور
  • رویداد صدرا دانشجویان را با فرصت‌های شغلی جدید آشنا می‌کند
  • اظهارات رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای استان کرمان در مورد بورسیه صنعتی دانشجویان
  • امین: فعالیت دانشجویان در صنایع را برای سازمان‌ها توجیه کنیم 
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • ارتباط کم اساتید کشاورزی با بخش واقعی/ جهاد کشاورزی کمکی به مهارت آموزی دانشجویان نمی‌کند
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • دانشگاه آزاد حلقه گمشده جدایی جامعه و دانشگاه را یافته است/ تشریح جایگاه طرح صدرا میان دانشجویان
  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد